Aegean Miles+Bonus

Το πρόγραμμα Miles+Bonus της Aegean (και της Olympic Air) είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο πρόγραμμα επιβράβευσης αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα λόγω των πολλών συνεργατών του αλλά κυρίως επειδή η Aegean είναι μέλος της Star Alliance. Εξασφαλίζοντας λοιπόν κάποια βαθμίδα (status) στο πρόγραμμα της Aegean και συλλέγοντας μίλια έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε μια πληθώρα προνομίων (δείτε τα αναλυτικά εδώ) και να εξαργυρώσετε μίλια σε όλο το δίκτυο της Star Alliance. Το Miles+Bonus παραμένει ένας από τους πιο εύκολους τρόπους (ίσως ο πιο εύκολος) να αποκτήσετε Star Alliance Gold status σε σύγκριση με άλλα προγράμματα επιβράβευσης των υπόλοιπων Star Alliance εταιρειών. Αν λοιπόν ταξιδεύετε συχνά με Star Alliance καλό είναι να ξέρετε κάποια βασικά γνωρίσματα του Miles+Bonus και να προσπαθήσετε να φτάσετε στην Gold βαθμίδα:

Οι πτήσεις με Star Alliance (εκτός της ίδιας της Aegean) και ειδικά στην Ευρώπη, συνήθως δεν συγκεντρώνουν πολλά μίλια (έως και καθόλου). Αν παρατηρήσετε τον σχετικό πίνακα οι περισσότεροι ναύλοι σε πολλές από τις δημοφιλείς εταιρείες, ειδικά του ομίλου Lufthansa (brussels airlines, Lufthansa, Swiss, Austrian), δεν δίνουν τη δυνατότητα συγκέντρωσης. Συνήθως, αν έχετε επιλογή μεταξύ της Aegean και μίας άλλης εταιρείας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την πρώτη εκτός φυσικά και αν υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή.  Ειδάλλως, προσέξτε ιδιαίτερα την εταιρεία και τον ναύλο για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων…

Aegean ή Lufthansa για Μόναχο; H Lufthansa και πιο ακριβή και σχεδόν μισά μίλια…

Brussels airlines για Νέα Υόρκη: Αν και business class, δεν θα κερδίσετε ούτε ένα Miles+Bonus μίλι με αυτό τον ναύλο…

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις τις οποίες αν εκμεταλλευτείτε σωστά μπορείτε να κερδίσετε «εύκολα» μίλια:

  • Economy/Premium Economy με την SAS: Πέρα από το ότι η SAS αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά στις υπερατλαντικές πτήσεις, σχεδόν όλοι οι ναύλοι της συγκεντρώνουν μίλια στην Aegean. Οι δε Premium Economy (SAS Plus) ναύλοι συγκεντρώνουν το 200% (ίδιο ποσοστό με την business class) και όταν είναι σε προσιτή τιμή αποτελούν έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο να συγκεντρώσετε μίλια.
  • Φθηνά business class εισιτήρια: Πολύ συχνά μπορείτε να βρείτε εισιτήρια business class σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές τα οποία προσφέρουν υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης μιλίων. Τα εισιτήρια αυτά συνήθως είναι ναύλου P στις Air Canada, Air China, ANA, Asiana, Austrian, Swiss.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει επίσης να δίνετε σε πτήσεις κοινού κωδικού ο οποίες εκτελούνται από συνεργάτες της Aegean οι οποίοι όμως δεν ανήκουν στην Star Alliance (δείτε τo παρακάτω παράδειγμα). Αν και οι πτήσεις αυτές φέρουν κωδικό της Aegean, δεν συγκεντρώνουν καθόλου μίλια στο πρόγραμμα Miles+Bonus κάτι το οποίο είναι σχετικά πρωτοφανές αλλά γεγονός! Συνήθως, οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στα μέλη του δικού τους προγράμματος επιβράβευσης να συγκεντρώνουν μίλια σε πτήσεις κοινού κωδικού που εκτελούνται από εταιρείες-συνεργάτες εκτός συμμαχίας. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, πάντα, μα πάντα πρέπει να προσέχουμε την εταιρεία που εκτελεί την πτήση (operating carrier).

Η Etihad είναι μια κορυφαία εταιρεία αλλά δυστυχώς δεν είναι μέλος της Star Alliance οπότε μηδέν στο πηλίκο για το Miles+Bonus…

Ως Miles+Bonus Gold, πέρα από τα γενικότερα προνόμια που απολαμβάνετε σε όλο το δίκτυο της Star Alliance, έχετε και κάποια ιδιαίτερα προνόμια που ισχύουν μόνο στις πτήσεις της Aegean και της Olympic. Ίσως το πιο ουσιαστικό είναι το ότι σας δίνεται η δυνατότητα να δώσετε μία αποσκευή προς φόρτωση ακόμα και στα εισιτήρια Go Light. Αν λοιπόν δεν σας ενδιαφέρει η μεγαλύτερη ευελιξία που προσφέρουν οι πάντα ακριβότεροι ναύλοι Flex, τότε το συγκεκριμένο προνόμιο θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα (και άγχος!) σε βάθος χρόνου. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε τη θέση σας πριν ανοίξει το checkin, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε μια θέση με περισσότερη άνεση (π.χ. έξοδος κινδύνου). Για να κάνετε τη λεγόμενη προκάθιση (ή preseating), πρέπει απλά να καλέσετε το τηλεφωνικό κέντρο της Aegean και να συνδεθείτε με το πρόγραμμα Miles+Bonus. Τέλος, ένα σημαντικό προνόμιο του Miles+Bonus Gold είναι ότι σας παρέχει πρόσβαση στα lounge της Aegean όταν πετάτε με Olympic (σχεδόν όλες οι πτήσεις εντός Ελλάδος). Αν είστε Star Alliance Gold μέσω κάποιου άλλου προγράμματος εκτός της Aegean να ξέρετε ότι δεν θα έχετε κανένα προνόμιο στις πτήσεις σας που εκτελούνται (operating carrier) από την Olympic μια και η τελευταία δεν είναι μέλος της Star Alliance. Αντίστοιχα, αν πετάτε με Olympic, δεν μπορείτε να μπείτε στο lounge της Lufthansa στο αεροδρόμιο Αθηνών ως Miles+Bonus Gold.

No Comments