ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΛΙΑ ΤΗΣ AEGEAN

Πολλοί μας ρωτάνε πώς να αξιoποιήσουν καλύτερα τα μίλια που έχουν «μαζέψει» στην Aegean. Αν και μπορείτε φυσικά κάνετε εξαργύρωση μιλίων με την Aegean/Olympic Air, οι συγκεκριμένες πτήσεις δεν έχουν απαραίτητα να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο από άποψη ταξιδιωτικής εμπειρίας και συνήθως δεν αποτελούν «καλή» εξαργύρωση (εκτός και αν μιλάμε π.χ. για πολύ ακριβές πτήσεις, ειδικά στα νησιά το καλοκαίρι). Ωστόσο, το Miles+Bonus προσφέρει κάποιες ευκαιρίες εξαργύρωσης στο δίκτυο της Star Alliance οι οποίες είναι ιδιαίτερα δελεαστικές (τα λεγόμενα redemption sweet spots αγγλιστί!). Οι εξαργυρώσεις στο πρόγραμμα Miles+Bonus βασίζονται σε γεωγραφικές περιοχές τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε αυτό το άρθρο μας για αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να βρίσκετε διαθεσιμότητα για εξαργύρωση στην Star Alliance. Να θυμάστε ότι ακόμα και οι Alpha Bonus πόντοι σας μπορούν να μετατραπούν σε μίλια εξαργύρωσης της Aegean αν έχετε στην κατοχή σας της Aegean Bonus Visa. Ας δούμε λοιπόν μερικές από αυτές τις ευκαιρίες:

Business class εντός της Άπω Ανατολής (Far East)

 • Πόσα μίλια χρειάζεστε: 42.000 μετ’έπιστροφης
 • Γιατί αποτελεί ευκαιρία: Κατά πρώτον γιατί χρειάζεστε τα ίδια μίλια για μια business class πτήση στην Ευρώπη τη στιγμή που οι πτήσεις στις χώρες που συγκαταλέγονται στην Άπω Ανατολή κατά την Aegean καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις. Συνεπώς, μιλάμε για πτήσεις που μπορεί να φτάσουν και τις 7 ώρες! Κυρίως όμως γιατί η Business class εμπειρία που θα έχετε δεν έχει συνήθως ουδεμία σχέση με αυτή μιας Ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας. Συνήθως μιλάμε για καθίσματα που γίνονται κρεβάτι, μεγάλες ατομικές οθόνες και εξελιγμένο σύστημα ψυχαγωγίας, πολύ πιο ποιοτικό φαγητό και καλύτερη εξυπηρέτηση….
 • Ποιές πτήσεις πρέπει να είναι στη λίστα σας: Σιγκαπούρη-Τόκιο με Singapore Airlines (ειδικά με αεροσκάφος 777-300ER) ή ANA. Πεκίνο-Σιγκαπούρη με Singapore Airlines ή Air China. Μπανγκόκ-Τόκιο με ANA ή Thai Airways.

New business class στην Singapore Airlines. Ανεπανάληπτη εμπειρία!

Business class εντός της Βόρειας Αμερικής

 • Πόσα μίλια χρειάζεστε: 42.000 μετ’έπιστροφης
 • Γιατί αποτελεί ευκαιρία: Για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το παραπάνω παράδειγμα. Μια εσωτερική πτήση στη Βόρεια Αμερική μπορεί να διαρκέσει 6-7 ώρες και συνήθως εκτελείται από μεγάλα και μοντέρνα αεροπλάνα.
 • Ποιές πτήσεις πρέπει να είναι στη λίστα σας: Οποιαδήποτε coast-to-coast πτήση με Air Canada ή United όπως π.χ. Νέα Υόρκη-Λος Άντζελες/Σαν Φρανσίσκο ή Βανκούβερ-Τορόντο/ Νέα Υόρκη. Πριν κάνετε την κράτηση απλά επιβεβαιώστε τον τύπο του αεροπλάνου και της θέσης για να σιγουρευτείτε ότι είναι όντως πιο εξελιγμένου τύπου (κάθισμα-κρεβάτι κτλ.) γιατί κάποιες από αυτές τις πτήσεις εκτελούνται από μικρότερα αεροπλάνα τα οποία είναι εξοπλισμένα με θέσεις παρόμοιες αυτών της business class στην Ευρώπη.

Polaris business class στην United

Business class εντός της Ωκεανίας ή της Λατινικής Αμερικής

 • Πόσα μίλια χρειάζεστε: 42.000 μετ’έπιστροφης
 • Γιατί αποτελεί ευκαιρία: Για τους ίδιους λόγους με τα παραπάνω παραδείγματα. Ωστόσο, εδικά στην Ωκεανία, έχετε μόνο την επιλογή της Air New Zealand η οποία δεν απελευθερώνει πολλά εισιτήρια για εξαργύρωση, ειδικά στις μεγάλες πτήσεις της.
 • Ποιές πτήσεις πρέπει να είναι στη λίστα σας: Ώκλαντ (Νέα Ζηλανδία) – Ταϊτή με Air New Zealand, Σαντιάγκο (Χιλή) – Μπογκοτά/Λίμα με Avianca (με αεροσκάφος Dreamliner 787)

Air New Zealand business premier στο 777

Business ή First class από Ευρώπη για Βόρεια Αμερική

 • Πόσα μίλια χρειάζεστε: 90.000 και 120.000 μετ’έπιστροφης για business και first class αντίστοιχα
 • Γιατί αποτελεί ευκαιρία: Γιατί αποτελεί μία από τις χαμηλότερες εξαργυρώσεις συγκριτικά με άλλα μέλη της Star Alliance (η Lufthansa, για παράδειγμα, χρεώνει 105.000 και 170.000 μίλια αντίστοιχα). Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να εξαργυρώσετε με μια πληθώρα εταιρειών όπως Lufthansa, Austrian, Swiss, SAS, Air Canada, United, Turkish, TAP Portugal και LOT οπότε είναι σχετικά εύκολο να βρείτε διαθεσιμότητα.
 • Ποιές πτήσεις πρέπει να είναι στη λίστα σας: Πάρα πολλές και ειδικά για την Δυτική ακτή (π.χ. Λος Άντζελες) ώστε νε μεγιστοποιήσετε την απόσταση! Ενδεικτικά αναφέρουμε οποιαδήποτε first class με Lufthansa, business class με Swiss, Air Canada, Austrian, SAS, United (ειδικά αν το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με την θέση Polaris) και Turkish.

Lufthansa B747-400 First class. Θέση και ξεχωριστό κρεβάτι!

 

Πίνακας ιδανικών εξαργυρώσεων Star Alliance με μίλια της Aegean

No Comments