ΓΙΑΤΙ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΠΟΝΤΟΥΣ

Πολύ συχνά μας ρωτάνε γιατί μας ενδιαφέρει τόσο η συλλογή πόντων! Η απλή απάντηση είναι γιατί οι πόντοι και τα μίλια επιβράβευσης έχουν οικονομική αξία και μπορούν έτσι να μας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που ενδεχομένως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αλλιώς. Για να καταλάβουμε όμως καλύτερα την σημασία της συλλογής πόντων, ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα:

Δύο φιλικά ζευγάρια αποφασίζουν να πάνε μαζί διακοπές στη Νέα Υόρκη για 10 μέρες (9 διανυκτερεύσεις).

Το πρώτο ζευγάρι αποφασίζει να πετάξει με Swiss Airlines και πληρώνει €825 για κάθε εισιτήριο οικονομικής θέσης. Επίσης, αποφασίζει να μείνει στο Sheraton New York Times Square το οποίο κοστίζει $323 (~€295) το βράδυ.

Συνολικά λοιπόν πληρώνει €1650 για τα εισιτήρια + (9 x €295) για το ξενοδοχείο = €4,305

Το δεύτερο ζευγάρι αποφασίζει να πάρει την ίδια πτήση και να μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο. Ωστόσο, αποφασίζει επίσης να εξαργυρώσει πόντους που έχει συλλέξει στα αντίστοιχα προγράμματα επιβράβευσης.

Εξαργυρώνει πόντους του προγράμματος Miles+Bonus, μια και η Swiss Airlines είναι μέλος της Star Alliance και ως εκ τούτου συνεργάτης της Aegean Airlines. Εξαργυρώνει συνολικά 60,000 μίλια ανά εισιτήριο και πληρώνει €300 επίσης ανά εισιτήριο για τους φόρους.

Έχει επίσης στη διάθεση του πόντους από το πρόγραμμα SPG της Starwood στην οποία και ανήκει το ξενοδοχείο. Η εξαργύρωση μίας νύχτας στο ξενοδοχείο κοστίζει 13,500 SPG πόντους οπότε το ζευγάρι αποφασίζει να εξαργυρώσει 54,000 πόντους για 4 διανυκτερεύσεις. Πράττοντας έτσι, το ζευγάρι εξασφαλίζει δωρεάν και τη 5η διανυκτέρευση μέσω της ειδικής προσφοράς του SPG (για κάθε εξαργύρωση 4 διανυκτερεύσεων, η 5η είναι δωρεάν).

Το δεύτερο ζευγάρι λοιπόν επιβαρύνεται συνολικά με €600 για τις πτήσεις και (4 x €295) για το ξενοδοχείο = €1,780

Με άλλα λόγια, το ζευγάρι εξαργύρωσε συνολικά 120,000 μίλια της Aegean και 54,000 SPG πόντους και εξοικονόμησε €2,525!

Ωστόσο, με το να εξαργυρώσουν πόντους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν μίλια από την πτήση τους. Το αν έκαναν σωστή εξαργύρωση των πόντων και των μιλίων τους είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα αναπτύξουμε σε άλλο άρθρο. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αν το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν μπορούσε να διαθέσει τα €2,525 τα οποία «γλύτωσε», τότε ενδεχομένως να μην είχε πάει καθόλου ταξίδι. Οι πόντοι τους προσέφεραν λοιπόν την ευκαιρία να ζήσουν μία εμπειρία με τους φίλους τους που μπορεί να είναι μοναδική!

Το δίδαγμα λοιπόν είναι ότι οι πόντοι και τα μίλια είναι ένα «νόμισμα» του οποίου η αξία αλλάζει ανάλογα με το πώς κάνουμε χρήση του. Χρησιμοποιείστε το σωστά και τότε σίγουρα θα σας προσφέρει εμπειρίες ζωής!

No Comments