ΚΑΡΤΕΣ MEMBERSHIP REWARDS

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, οι κάρτες American Express του προγράμματος Membership Rewards αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο για να συλλέξετε πόντους και να τους εξαργυρώσετε σε μια πληθώρα από συνεργάτες, όπως την Emirates, Air France και Starwood Preferred Guest (για όλους τους συνεργάτες πατήστε εδώ). Να θυμάστε ότι και οι δύο κάρτες Membership Rewards είναι κάρτες διευκολύνσεως και όχι πιστωτικές οπότε στο τέλος του μήνα πρέπει να εξοφλείστε όλο το ποσό. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν εξάλλου, μην βγάζετε κάρτες αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να καλύψετε όλο το ποσό στο τέλος κάθε μήνα! Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι κάρτες που μπορείτε να αποκτήσετε και ύστερα θα αναλύσουμε την «δύναμή» τους και αν αξίζει να τις αποκτήσετε.

Απλή κάρτα American Express (για τα πλήρη χαρακτηριστικά, πατήστε εδώ)
  • Ετήσια συνδρομή: €30 για το κύριο μέλος. Χωρίς χρέωση για πρόσθετο μέλος.
  • Μπόνους έκδοσης: 3.000 Membership Rewards πόντους με την έκδοση της κάρτας και 2.000 με την πρώτη συναλλαγή σε συνεργάτη Bonus.
  • Συλλογή πόντων: Για κάθε €1 συναλλαγής κερδίζετε 8 πόντους σε μεγάλους Alpha Bonus συνεργάτες, 4 πόντους σε λοιπούς συνεργάτες και 2 πόντους σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές στην Ελλάδα, το εξωτερικό και το διαδίκτυο.
  • Άλλα χαρακτηριστικά: Παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση σε συνεργασία με την AXA Ασφαλιστική.
Χρυσή κάρτα American Express (για τα πλήρη χαρακτηριστικά, πατήστε εδώ)
  • Ετήσια συνδρομή: €80 για το κύριο μέλος. €40 για πρόσθετο μέλος.
  • Μπόνους έκδοσης: 8.000 πόντοι με την έκδοση της κάρτας και 2.000 με την πρώτη συναλλαγή σε συνεργάτη Bonus.
  • Συλλογή πόντων: Για κάθε €1 συναλλαγής κερδίζετε 8 πόντους σε μεγάλους Bonus συνεργάτες, 4 πόντους σε λοιπούς συνεργάτες και 2 πόντους σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές στην Ελλάδα, το εξωτερικό και το διαδίκτυο.
  • Άλλα χαρακτηριστικά: Παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση και πρόγραμμα ταξιδιωτικής βοήθειας σε συνεργασία με την AXA Ασφαλιστική. Επίσης προσφέρει ειδικές προσφορές και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες (π.χ. προνομιακή πρόσβαση σε επιλεγμένα ξενοδοχεία)

 

Αξίζει να αποκτήσετε κάρτα Membership Rewards έναντι μιας Alpha Bonus;

Αυτό εξαρτάται φυσικά από τις ανάγκες σας αλλά εν συντομία, το πιο πιθανό είναι πως όχι. Οι Membership Rewards πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν είτε στους Membership Rewards συνεργάτες είτε στους συνεργάτες Alpha Bonus. Επίσης, οι πόντοι μπορούν να μεταφερθούν σε κάρτες Bonus και έτσι να μετατραπούν σε Bonus πόντους με αναλογία 1:1. Για παράδειγμα λοιπόν, μπορείτε να μεταφέρετε τους Membership Rewards πόντους σας στην Aegean Bonus Visa και έτσι να μετατραπούν σε μίλια της Aegean.

Aν σκοπός σας είναι να εξαργυρώσετε τους πόντους σας κυρίως σε Alpha Bonus συνεργάτες ή θέλετε να μετατρέψετε τους πόντους σας σε μίλια της Aegean τότε καλύτερα να αποκτήσετε την Bonus Premium American Express (και την Aegean Visa για μετατροπή των πόντων σε μίλια) που προσφέρει την ίδια συλλογή πόντων και με χαμηλότερη ή μηδενική ετήσια συνδρομή. Μπορείτε να διαβάσετε τα χαρακτηριστικά όλων των βασικών καρτών Alpha Bonus εδώ.

Αν πάλι θέλετε να εξαργυρώσετε τους πόντους σας σε συνεργάτη του Membership Rewards τότε ίσως να υπάρχει λόγος να αποκτήσετε μια από τις αντίστοιχες κάρτες. Ωστόσο, καλό είναι πρώτα να κάνετε τις υπολογισμούς για να δείτε πόσους πόντους μπορείτε να «μαζέψετε» και τι «εξαργυρώσιμη αξία» θα σας δώσουν. Για παράδειγμα, για κάθε 4 Membership Rewards πόντους κερδίζετε 1 Skywards μίλι της Emirates. Αν λοιπόν ξοδέψετε €1.000 σε μεγάλο Bonus συνεργάτη με μια κάρτα Membership Rewards θα πάρετε 8.000 πόντους ή αλλιώς 2.000 Skywards μίλια. Αν πάλι ξοδεύατε τα ίδια χρησιμοποιώντας την Bonus Premium American Express θα συλλέγατε 8.000 Alpha Bonus πόντους οι οποίοι μετατρέπονται σε 8.000 μίλια της Aegean (μέσω μεταφοράς στην Aegean Visa). Στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, ο μόνος τρόπος για να μην βγείτε χαμένοι είναι αν η εξαργύρωση που έχετε στο μυαλό σας με την Emirates απαιτεί 4 φορές λιγότερα μίλια από ότι θα απαιτούσε με την Aegean ή την Star Alliance, κάτι που είναι μάλλον δύσκολο. Για παράδειγμα, αν θέλετε να πετάξετε για Μπανγκόκ μετ’επιστροφής σε business class, η Emirates απαιτεί το λιγότερο 140.000 μίλια ενώ για εξαργύρωση Star Alliance με την Aegean θα χρειαστείτε μόνο 110.000 μίλια! Δεν συνυπολογίζουμε βέβαια τους φόρους αλλά σίγουρα η διαφορά τους δεν θα δικαιολογεί την διαφορά σε μίλια και συνεπώς σε αγορές που πρέπει να κάνετε! Αν λοιπόν θέλετε οπωσδήποτε να πετάξετε με την Emirates (και γιατί όχι εξάλλου μια και είναι κορυφαία εταιρεία) τότε απλά να έχετε στο νου σας ότι θα χρειαστεί να κάνετε πολύ μεγαλύτερες αγορές για να συλλέξετε μίλια ίδιας «εξαργυρώσιμης αξίας».

Επίλογος

Αν θέλετε ευελιξία και περισσότερες επιλογές εξαργύρωσης τότε σκεφτείτε την απόκτηση μιας κάρτας Membership Rewards. Απλά να θυμάστε ότι ειδικά στους συνεργάτες ταξιδιού, (Emirates, SPG κτλ) θα χρειαστεί λογικά να κάνετε πολύ μεγάλες αγορές για να συλλέξετε αρκετούς πόντους ώστε να κάνετε κάποια ουσιαστική εξαργύρωση όπως π.χ. business class σε υπερατλαντικό ταξίδι. Αν λοιπόν βασικός σκοπός σας είναι να εξαργυρώσετε τους πόντους σας στους συνεργάτες Alpha Bonus ή στην Aegean και την Star Alliance τότε καλύτερα να αποκτήσετε κάρτες Alpha Bonus, ειδικά την Bonus Premium American Express σε συνδυασμό με την Aegean Bonus Visa.

No Comments