ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ LOUNGE

Η πρόσβαση σε lounge αεροδρομίου είναι ένα από τα βασικά προνόμια που παρέχουν στους frequent flyers (τακτικούς επιβάτες) και τους επιβάτες business/first class τα προγράμματα επιβράβευσης. Αν δεν έχετε status σε κάποιο πρόγραμμα επιβράβευσης ή δεν πετάτε σε business/first class τότε ένας εναλλακτικός τρόπος να έχετε πρόσβαση είναι μέσω συνδρομής σε κάποιο πρόγραμμα lounge δικτύου ή μέσω μιας πιστωτικής κάρτας η οποία δίνει δωρεάν πρόσβαση σε lounge. Ας δούμε λοιπόν τις βασικές επιλογές που υπάρχουν για κατοίκους Ελλάδας.

Priority Pass

Ίσως το πιο ευρέως διαδομένο συνδρομητικό πρόγραμμα lounge το οποίο παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 1000 lounge παγκοσμίως. Στο αεροδρόμιο Αθηνών, προσφέρει πρόσβαση στo εξής lounge:

  • Goldair Handling, Terminal A – το καλύτερο lounge του αεροδρομίου για το οποίο έχουμε γράψει εκτενές review εδώ.
  • Skyserv Aristotle Onassis, Terminal A
  • Swissport Executive Lounge, Terminal A
  • Goldair Handling CIP, Terminal B
  • Skyserv Melina Merkouri, Terminal B – ένα μέτριο lounge για το οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σε αυτή την ανάρτηση.

Πέρα από τα lounge της Αθήνας, το Priority Pass θα σας δώσει πρόσβαση και σε πολλά, πολύ πιο «ιδιαίτερα» lounge παγκοσμίως όπως τα Plaza Premium και SkyTeam lounge στο London Heathrow, το Star Alliance lounge στο Charles de Gaulle του Παρισιού, το Air China First Class lounge στο Πεκίνο και πολλά άλλα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη συνδρομής. :

  • Standard: €99 ετήσια συνδρομή. Για κάθε είσοδο σε lounge χρεώνεστε €24 για προσωπική χρήση και άλλα €24 για κάθε επιπλέον επισκέπτη/συνταξιδιώτη σας που θέλετε να φέρετε.
  • Standard Plus: €249 ετήσια συνδρομή. Έχετε 10 δωρεάν εισόδους στο lounge για προσωπική χρήση. Ισχύει η ίδια χρέωση με την Standard συνδρομή για κάθε έξτρα επισκέπτη. Συμφέρει αν σκοπεύετε να κάνετε χρήση lounge πάνω από 6 φορές το χρόνο.
  • Prestige: €399 ετήσια συνδρομή για απεριόριστη χρήση από το κύριο μέλος. Και πάλι θα χρεωθείτε €24 για κάθε επιπλέον επισκέπτη. Συμφέρει αν σκοπεύετε να κάνετε χρήση lounge πάνω από 16 φορές το χρόνο.

Για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες και να ξεκινήσετε τη συνδρομή σας πατήστε εδώ.

Diners Club

Αποκτώντας μια πιστωτική κάρτα Diners γίνεστε μέλη του Diners Club το οποίο προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα από 700 lounge παγκοσμίως. Η απόκτηση μιας πιστωτικής κάρτας είναι ένας έμμεσος τρόπος να αποκτήστε πρόσβαση αρκεί βέβαια να μπορείτε να αποπληρώσετε πλήρως το ποσό της κάρτας κάθε μήνα! Τα προνόμια και η χρέωση για την πρόσβαση εξαρτώνται από την κάρτα που έχετε και από το αν το Lounge είναι στο αεροδρόμιο Αθηνών ή οπουδήποτε άλλου. Αναλυτικά:

  • Κάρτα Diners Club Prestige: Δωρεάν πρόσβαση στο Goldair Handling lounge του Ελευθέριος Βενιζέλος και €12 για κάθε επιπλέον επισκέπτη. Για όλα τα lounge του εξωτερικού, ισχύει χρέωση €15 τόσο για το κύριο μέλος όσο και για κάθε επιπλέον επισκέπτη.
  • Λοιπές κάρτες Diners: Ισχύει χρέωση τόσο για το κύριο μέλος όσο και για κάθε επιπλέον επισκέπτη. €12 για το αεροδρόμιο Αθηνών και €15 για lounge του εξωτερικού.

Η πρόσβαση λοιπόν στα lounges είναι κάπως περιορισμένη σε σχέση με το Priority Pass αλλά μπορεί να είναι πιο οικονομική αν δεν ταξιδεύετε πολύ στο εξωτερικό. Το μόνο άλλο πρόβλημα με τις κάρτες Diners είναι ότι δεν έχουν κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα επιβράβευσης στο οποίο μπορείτε να συλλέγετε πόντους οπότε οι κάρτες δεν είναι ιδανικές για αγορές. Ωστόσο, αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη σελίδα αν σας ενδιαφέρει η πρόσβαση σε lounge.

Η πρόσβαση σε lounge μπορεί να διευκολύνει ιδιαίτερα το ταξίδι σας, προσφέροντας ένα χώρο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μακριά από τα πλήθη και το σύνηθες χάος του αεροδρομίου, να απολαύσετε ένα ποτό ή φαγητό καθώς και να κάνετε δουλειά. Κάποια από τα κορυφαία lounge στον κόσμο προσφέρουν επίσης παροχές που θυμίζουν περισσότερο ξενοδοχείο, όπως ιδιωτικά ντους και κρεβάτια, αίθουσες ψυχαγωγίας, εστιατόρια και πολλές άλλες. Σε κάθε περίπτωση, είτε σκοπεύετε να περάσετε 1 ώρα στο lounge είτε έχετε ξεμείνει στο αεροδρόμιο για ώρες γιατί η πτήση σας έχει καθυστέρηση, η πρόσβαση στο lounge είναι ένα προνόμιο που πάντα χρησιμεύει!

No Comments