ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ 7Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ!

Η Καναδέζικη εταρεία Arton Capital ανακοίνωσε για άλλη μια χρονιά τα αποτελέσματα μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας για τη «δύναμη» των διαβατηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τα διαβατήρια συνολικά 218 χωρών η έρευνα αθροίζει το σύνολο των χωρών στις οποίες επιτρέπεται η είσοδος χωρίς βίζα ή τουλάχιστον με απόκτηση βίζας κατά την είσοδο στη χώρα. Έτσι λοιπόν προκύπτει η κατάταξη με τα πιο «ισχυρά» διαβατήρια, δηλαδή αυτά με τους λιγότερους περιορισμούς.

Για το 2017 λοιπόν, η Σιγκαπούρη παίρνει τα πρωτεία στη συγκεκριμένη κατάταξη μια και όσοι έχουν το εν λόγω διαβατήριο (το οποίο είναι παρεμπιπτόντως πολύ δύσκολο να αποκτηθεί!) απολαμβάνουν είσοδο χωρίς βίζα σε 159 χώρες, μια παραπάνω από την δεύτερη στην κατάταξη Γερμανία. Η Σιγκαπούρη είναι η πρώτη χώρα της Ασίας που καταλαμβάνει ποτέ την πρώτη θέση. Στον αντίποδα, έχουμε το διαβατήριο του Αφγανιστάν το οποίο «ανοίγει τις πόρτες» σε μόνο 22 χώρες!

Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται στο έβδομο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με συνολικά ελεύθερη είσοδο σε 153 χώρες! Καθόλου άσχημα αν αναλογιστούμε ότι χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς είναι μόλις μια θέση πιο πάνω με 154 χώρες!

Πέρα απο τα στατιστικά και τη διευκόλυνση που παρέχει η είσοδος χωρίς βίζα, η ουσιαστικότερη, έμμεση αποκάλυψη αυτής της έρευνας είναι το πόσο σεβασμό κατέχει η κάθε χώρα παγκοσμίως. Η «δύναμη» του διαβατηρίου είναι απόρροια τόσο της εξωτερικής πολιτικής μιας χώρας όσο και της γενικότερης πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας, μπορείτε να πατήσετε εδώ. Τι περιμένετε λοιπόν, εκμεταλλευτείτε την «ισχύ» του διαβατηρίου σας και αρχίστε τα ταξίδια!!

No Comments