REVIEW: QATAR AIRWAYS AL MOURJAN (BUSINESS CLASS) LOUNGE IN DOHA

Οι περισσότεροι επιβάτες που επιλέγουν την Qatar Airways για να πετάξουν business class συνήθως δεν έχουν την Ντόχα ως τελικό τους προορισμό. Ως εκ τούτου, η παραμονή σε κάποιο lounge όσο περιμένουν την επόμενη πτήση τους αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της όλης εμπειρίας. Ευτυχώς, η Qatar Airways έχει επενδύσει σημαντικά σε αυτό τον τομέα! Στην πρόσφατη πτήση μας από Αθήνα για Σιγκαπούρη μέσω Ντόχα περάσαμε περίπου 2 ώρες στο Al Mourjan Business lounge (αυτή ήταν η 6η επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο lounge) και για άλλη μια φορά είχαμε μια υπέροχη εμπειρία για την οποία αξίζει να διαβάσετε παρακάτω…


Γενική εντύπωση: Το Al Mourjan Business lounge είναι αναμφισβήτητα μέσα στα 3 καλύτερα business class lounges παγκοσμίως, αν όχι το καλύτερο! Είναι ένα υπερπλήρες lounge το οποίο προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που μετατρέπουν την αναμονή στο αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα σε μια μοναδική εμπειρία. Αν πετάτε business class λοιπόν, μην διστάσετε να επιλέξετε πτήση με πολύωρη ανταπόκριση στη Ντόχα γιατί το Al Mourjan Business lounge θα σας αποζημιώσει!

Τοποθεσία: Το Al Mourjan lounge βρίσκεται στο επίπεδο 3 (Level 3) του αεροδρομίου της Ντόχα. Ακολουθείστε απλά τη σχετική σήμανση. Αν έχετε φτάσει σε μακρινή πύλη μπορείτε εύκολα να κατευθυνθείτε προς το lounge χρησιμοποιώντας και το τραίνο του αεροδρομίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το lounge παραμένει ανοιχτό 24/7.

Οι σκάλες προς το Al Mourjan lounge

Η είσοδος του Al Mourjan lounge

Πρόσβαση: Πρόσβαση στo lounge παρέχεται μόνο στους επιβάτες business και first class (αν και για first class υπάρχει και το Al Safwa lounge) που πετάνε με εταιρεία-μέλος της oneworld alliance (που περιλαμβάνει φυσικά και την Qatar Airways). Με άλλα λόγια, οι επιβάτες economy που έχουν απλά status στην oneworld, π.χ oneworld Sapphire/Emerald, δεν έχουν πρόσβαση γεγονός που μειώνει τον αριθμό των επισκεπτών στο lounge και έτσι σπάνια θα το βρείτε ιδιαίτερα γεμάτο. Κατά την επίσκεψή μας πάντως, ήταν σχεδόν άδειο!

Χώρος: Με το που φτάσετε στην είσοδο του lounge και περιπλανηθείτε για λίγο στους χώρους του να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε. Με συνολική έκταση πάνω από 10.000m2 (!) το Al Mourjan lounge μοιάζει σαν να είναι ένα terminal ολόκληρο και θυμίζει 5στερο ξενοδοχείο! Ακριβώς πίσω από την είσοδο δεσπόζει ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι. Το lounge χωρίζεται σε δύο επίπεδα με τον πάνω όροφο να είναι το κυρίως εστιατόριο και τον κάτω να παρέχει μια πληθώρα από υπηρεσίες και χώρους (περισσότερες πληροφορίες στις παρακάτω ενότητες) όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας πριν την πτήση. Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες, όλοι οι χώροι είναι μίνιμαλ, πολύ μοντέρνας αισθητικής που προσδίδει ένα χαρακτήρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας. Τα (πολύ) ψηλά ταβάνια και ο άπλετος χώρος κάνουν το lounge να δείχνει μεγαλοπρεπές και ευάερο. Απλά απολαύστε το:

Φαγητό/Ποτά: Το Al Mourjan lounge προσφέρει δύο βασικούς χώρους για φαγητό: ένα εστιατόριο στον πάνω όροφο το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο μπουφέ καθώς και μπαρ ενώ στον κάτω όροφο θα βρείτε ένα χώρο που θυμίζει deli/café οπού θα βρείτε νοστιμότατα sandwich και άλλα μικρά πιάτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα φύγετε πεινασμένοι ή διψασμένοι από το lounge! Στο μπουφέ του εστιατορίου θα βρείτε διάφορα κρύα και ζεστά πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε με κρασί/σαμπάνια ή ό,τι άλλο επιθυμήσετε. Το deli προσφέρει πιο «γρήγορα» γεύματα, αν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά σε έναν εξίσου όμορφο χώρο. Το σέρβις και στους δύο χώρους (όσο και στο υπόλοιπο lounge) είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και εξυπηρετικό.

Το deli

Μενού με μικρά πιάτα στο deli

Λοιπές παροχές: Πέρα από τις κλασσικές παροχές τις οποίες προσφέρει πλουσιοπάροχα το Al Mourjan lounge θα βρείτε και πολλές άλλες για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο σας. Συγκεκριμένα το lounge διαθέτει: χώρους ανάπαυσης, ιδιωτικά ντους, χώρο καπνιστών, business center, χώρο ψυχαγωγίας και ακόμα και δωμάτια προσευχής. Όπως σε όλα τα lounge, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους χώρους ανάπαυσης ή τα ντους πρέπει να απευθυνθείτε πρώτα στην αρμόδια υποδοχή για να εξασφαλίσετε διαθεσιμότητα ή τουλάχιστον να μπείτε σε λίστα αναμονής. Φυσικά το lounge επίσης διαθέτει δωρεάν πρόσβαση σε ίντερνετ πολύ υψηλής ταχύτητας. Εν συντομία, είναι ένα πολύ λειτουργικό lounge που διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία χώρων και υπηρεσιών που άνετα θα σας «απασχολήσουν» για τουλάχιστον 3 ώρες. Δείτε και τις παρακάτω φωτογραφίες για να πάρετε μια «γεύση» του τι σας περιμένει!

Χώρος για καπνίζοντες

Game room

Business center

Ιδιωτικά μπάνια

No Comments