REVIEW: Aegean Lounge Athens Airport

Το lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Αθηνών δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: είναι το βασικό lounge της Aegean μια και βρίσκεται στην αεροπορική της βάση. Με αυτό το κριτήριο λοιπόν, ότι ουσιαστικά αποτελεί το flagship lounge για την εταιρεία, αποφασίσαμε να το ξαναεπισκεφτούμε και να γράψουμε μια κριτική για τις υπηρεσίες που προσφέρει.


Γενική εντύπωση: Δυστυχώς το lounge της Aegean χρειάζεται ανακαίνιση! Πέρα από τη διακόσμηση, που σίγουρα θέλει «φρεσκάρισμα», χρειάζεται μια ουσιαστική αναθεώρηση των επιλογών φαγητού καθώς και των υπόλοιπων παροχών και χώρων. Εκτιμάμε την Aegean και τα προνόμια που μας δίνονται (αρκετά εύκολα) ως Miles+Bonus Gold αλλά θα θέλαμε να δούμε μια αλλαγή των ground services που προσφέρει στο lounge της.  Αυτή τη στιγμή, το lounge δυστυχώς αποτελεί την δεύτερη μας επιλογή στις Β πύλες, μετά το lounge της Lufthansa, ειδικά όσον αφορά το φαγητό.

Τοποθεσία: Βρίσκεται μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και χειραποσκευών στις εξόδους Β (εντός Σένγκεν). Στις εξόδους Α (εκτός Σένγκεν) η Aegean χρησιμοποιεί το Swissport lounge.

Πρόσβαση: Πρόσβαση στo lounge παρέχεται στους επιβάτες που πετάνε με εταιρεία Star Alliance σε θέση business class, ή σε economy επιβάτες οι οποίοι είναι Star Alliance/Miles+Bonus Gold. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μπορείτε επίσης να φέρετε στο lounge και έναν επισκέπτη αρκεί να πετάει με πτήση Star Alliance. Αν η πτήση σας είναι με την Olympic Air (όπως πια έχουν «βαφτιστεί» όλες οι πτήσεις εσωτερικού με την Aegean) να ξέρετε ότι μόνο οι Miles+Bonus Gold επιβάτες έχουν πρόσβαση μια και η Olympic δεν θεωρείται μέλος της Star Alliance.

Χώρος: O χώρος είναι σχετικά μεγάλος και διαθέτει αρκετές επιλογές για να καθίσετε όπως τραπέζια, καναπέδες και γραφεία με PC. Ωστόσο, είναι εμφανές ότι πια χρειάζεται ανακαίνιση και ενδεχομένως επέκταση. Τα έπιπλα δεν έχουν απαραίτητα φθορές, απλά έχουν παραμείνει τα ίδια για χρόνια και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός μοντέρνου lounge και ειδικά όταν αυτό βρίσκεται στη βάση μιας αεροπορικής εταιρείας που έχει βραβευθεί ως η καλύτερη περιφερειακή στην Ευρώπη. Ένα εμφανές μειονέκτημα είναι επίσης η έλλειψη πριζών και USB θυρών κοντά στα καθίσματα και στα τραπέζια. Επισκεφθήκαμε το lounge σχετικά νωρίς το πρωί οπότε το ήταν σχεδόν άδειο αλλά σε ώρες αιχμής το έχουμε πετύχει ασφυκτικά γεμάτο. Καλό θα ήταν λοιπόν είτε να γίνει κάποια επέκταση είτε να ανέβουν τα κριτήρια για να γίνει κάποιος Miles+Bonus Gold (δηλαδή Star Alliance Gold) μια και όπως είναι γνωστό η Aegean έχει ίσως τα χαμηλότερα σε όλη την Star Alliance. Μας έκανε επίσης άσχημη εντύπωση ότι το lounge διαθέτει μόνο μία τουαλέτα (τουλάχιστον στις ανδρικές). Αν και φυσικά υπάρχουν τουαλέτες του αεροδρομίου εκτός του lounge, δεν δικαιολογείται αυτή η παράλειψη και δεν συνάδει με την εμπειρία που θα έπρεπε να έχουν οι, θεωρητικά τουλάχιστον, πιο «σημαντικοί» επιβάτες της Aegean και της Star Alliance. Τέλος, στο μέλλον θα ήταν ωραίο να υπήρχαν και κάποια μπάνια/ντους ή δωμάτια ανάπαυσης για να μπορούν να ανανεώνονται ή να ξεκουράζονται κάποιοι επιβάτες. Ωστόσο, μια και η Aegean δεν εκτελεί υπερατλαντικές πτήσεις αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η παροχή δεν είναι προτεραιότητά της.

Φαγητό/Ποτά: Το θέμα του φαγητού είναι ίσως το μεγαλύτερο παράπονό μας. Μπαινοβγαίνουμε σε αυτό το lounge τα τελευταία 5 χρόνια και το έχουμε δοκιμάσει σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας. Οι βασικές επιλογές φαγητού εξακολουθούν να είναι πάντα οι ίδιες!! Σφολιατοειδή, τυποποιημένα γιαούρτια με μέλι καθώς και μικρές φρουτοσαλάτες. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στο πρωινό προσφέρονται κάποια γλυκά (κέικ κτλ.) τα οποία κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων γευμάτων αντικαθίστανται με μικρά σάντουιτς. Το γεγονός ότι δεν προσφέρονται ποτέ ζεστά πιάτα είναι τεράστια παράλειψη, πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε για ένα δευτερεύον lounge αλλά το βασικό της Aegean. Οι επιλογές ποτών/αναψυκτικών είναι επαρκείς χωρίς βέβαια να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το μόνο ίσως θετικό είναι η ύπαρξη μηχανής nespresso όποτε τουλάχιστον ο καφές είναι καλός! Σε σύγκριση με το lounge της Goldair ή της Lufthansa που βρίσκεται ακριβώς δίπλα (και είναι προφανώς απλά ένα περιφερειακό lounge για την Γερμανική εταιρεία) η Aegean υπολείπεται αισθητά.

Επιλογές κατά τη διάρκεια του πρωινού

No Comments