REVIEW: TURKISH AIRLINES BUSINESS CLASS (777 & A330)

Αυτό το καλοκαίρι αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής στις Μαλδίβες και τη Σρι Λάνκα! Αν και το καλοκαίρι δεν είναι συνήθως η ιδανική εποχή για αυτούς τους προορισμούς, λόγω των ενδεχόμενων μουσώνων, από την άλλη όντας low season μπορείτε να βρείτε προσφορές στα ξενοδοχεία και φυσικά, αρκετά αεροπορικά εισιτήρια και δωμάτια για εξαργύρωση! Για το πρώτο σκέλος του ταξιδιού, αποφασίσαμε λοιπόν να εξαργυρώσουμε μίλια της Aegean για να πετάξουμε από Αθήνα για τις Μαλδίβες με την business class της Turkish airlines. Στις Μαλδίβες μείναμε στο Sheraton Maldives για το οποίο μπορείτε να βρείτε ξεχωριστό review εδώ. Πάμε όμως πρώτα να δούμε πώς ήταν η συνολική εμπειρία μας με την Turkish airlines και στις δύο πτήσεις!


Γενική εντύπωση: Η Turkish προσφέρει μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία στη business class: άνετες θέσεις με όλες τις απαραίτητες παροχές, γευστικότατο φαγητό, αποτελεσματικό και ευχάριστο σέρβις και γρήγορο, δωρεάν ίντερνετ. Σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό lounge στην Κων/πολη, την συχνή διαθεσιμότητα για εξαργύρωση, την τεράστια ποικιλία διεθνών προορισμών και τις συχνές πτήσεις από Αθήνα, αρκετές εκ των οποίων είναι με τα μεγάλα αεροσκάφη που διαθέτουν πλήρως ανακλινόμενες θέσεις, η Turkish αποτελεί μια ιδανική επιλογή για κάθε ταξίδι!

Κράτηση: Οι επιλογές για εξαργύρωση από Αθήνα για Μαλδίβες με μίλια του Miles+Bonus είναι λίγο περιορισμένες μια και η Aegean επιτρέπει μόνο ένα σταθμό ανταπόκρισης (μέχρι 24 ώρες) στις εξαργυρώσεις Star Alliance, ενώ πολλές άλλες εταιρείες όχι μόνο προσφέρουν παραπάνω ανταποκρίσεις αλλά ακόμα και στάσεις σε μερικές περιπτώσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την Αθήνα οι πιο πιθανές επιλογές είναι με Austrian, Lufthansa και Turkish με την τελευταία όμως να είναι η επικρατέστερη μια και εκτελεί περισσότερα δρομολόγια (η Austrian και Lufthansa έχουν μόνο εποχικά) και παράλληλα προσφέρει αρκετές θέσεις προς εξαργύρωση. Η εξαργύρωση (one way) με την Aegean μας κόστισε μόλις 45.000 μίλια και περίπου €235 σε φόρους την στιγμή που το αντίστοιχο εισιτήριο προς αγορά κόστιζε πάνω από €1900 για την ημέρα που θέλαμε να αναχωρήσουμε. Η πτήση από Κων/πολη για Μαλδίβες (συνεχίζει μετά για Σρι Λάνκα) εκτελείται καθημερινά με αεροσκάφος τύπου Α330-300. Από Αθήνα προς Κων/πολη η Aegean και η Turkish εκτελούν 8 πτήσεις την ημέρα αλλά η διαφορά είναι ότι η Turkish εκτελεί δύο από τις πτήσεις της με long-distance αεροσκάφη, μια με 777-300 και μια με A330-300. Αυτά τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με την business class θέση υπερατλαντικών πτήσεων η οποία είναι φυσικά πιο άνετη και γίνεται παράλληλα και κρεβάτι. Αν και η πτήση για Κων/πολη είναι μόλις 1.5 ώρα θέλαμε να δοκιμάσουμε την business class και στα δύο long-distance αεροσκάφη (γιατί όχι άλλωστε!) οπότε διαλέξαμε την πτήση στο 777-300 η οποία πρόσφερε παράλληλα και τον μικρότερο χρόνο ανταπόκρισης.

Lounge: Στην Αθήνα, η Turkish airlines χρησιμοποιεί το Goldair Handling lounge το οποίο είναι μακράν το καλύτερο σε όλο το αεροδρόμιο. Μπορείτε να βρείτε το εκτενές μας review για το lounge εδώ. Ωστόσο, αυτό που περιμέναμε με ανυπομονησία ήταν το CIP lounge της Turkish στην Κωνσταντινούπολη το οποίο είναι πραγματικά ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως και χρήζει ξεχωριστού review το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ. Όσον αφορά τα lounge λοιπόν, καθ’όλη την διαδρομή μας, η Turkish παίρνει άριστα!

Θέση: Η θέση στο Β777-300 και το Α330-300 είναι σχεδόν η ίδια με μικρές διαφορές. Το 777 έχει 7 σειρές σε διαρρύθμιση 2-3-2 ενώ το Α330 έχει 5 σειρές σε 2-2-2. Όλες οι θέσεις είναι πλήρως ανακλινόμενες και είναι πολύ ευρύχωρες και αναπαυτικές. Διαθέτουν επίσης πολύ αποθηκευτικό χώρο και ειδικά στο ντουλάπι κάτω από την τηλεόραση (ακριβώς μπροστά από τα πόδια σας) το οποίο άνετα χωρούσε την μεγάλη τσάντα πλάτης μας. Έτσι δεν χρειάστηκε ποτέ να σηκωθούμε από τη θέση μας για να πάρουμε κάτι από τα πάνω ντουλάπια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό μια και το μειονέκτημα που έχει αυτή η διαρρύθμιση είναι ότι οι θέσεις στο παράθυρο δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο διάδρομο και χρειάζεται να περάσετε από τον διπλανό σας. Ωστόσο, αν ταξιδεύετε μαζί με κάποιον άλλο η διαρρύθμιση της Turkish είναι ιδανική. Αν ταξιδεύετε μόνος/μόνη τότε προτιμήστε τις θέσεις στους διαδρόμους και στο 777 αποφύγετε τη θέση στη μέση της μεσαίας σειράς. Οι θέσεις είναι αρκετά «ανοιχτές» οπότε δεν προσφέρουν πολύ ιδιωτικότητα αλλά δίνουν έτσι μια αίσθηση άπλετου χώρου, ειδικά για τα πόδια, και δεν είναι καθόλου κλειστοφοβικές όπως σε άλλες εταιρείες. Όλες οι θέσεις είναι επίσης εξοπλισμένες με πρίζα και θύρα USB. Τέλος, μας εξέπληξε ιδιαίτερα ευχάριστα το πόσο αναπαυτικές ήταν οι θέσεις ως κρεβάτια. Οι αεροσυνοδοί μας ετοίμασαν το κρεβάτι ενισχύοντας το με ένα υπόστρωμα και δύο μαξιλάρια καθώς και με κουβέρτα, στοιχεία τα οποία μας εξασφάλισαν έναν φανταστικό ύπνο των 6.5 ωρών!

777-300

Με υψωμένο το διαχωριστικό (είναι σχεδόν το ίδιο και στα δυο αεροσκάφη)

Το κοντρόλ χειρισμού της θέσης είναι το ίδιο στο 777 και Α330


Πρίζα (ίδια και στα δυο αεροσκάφη)

Α330-300

Φαγητό/Σέρβις: Το φαγητό είναι από τα πολύ ισχυρά σημεία της όλης εμπειρίας. Ό,τι δοκιμάσαμε, ακόμα και στην μικρή πτήση προς Κων/πολη, ήταν πολύ γευστικό και με όμορφη παρουσίαση. Για την πτήση προς Κων/πολη είχαμε μόνο μια επιλογή για κυρίως γεύμα οπότε αν θέλετε να εξασφαλίσετε κάτι συγκεκριμένο, π.χ. χορτοφαγικό γεύμα, τότε καλό είναι να το παραγγείλετε από πριν. Το σέρβις ήταν πολύ ευχάριστο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό: και στις δύο πτήσεις μας το σέρβιραν γρήγορα κάτι το οποίο είναι απαραίτητο όταν μιλάμε για μια πτήση 1.5 ώρας προς Κων/πολη και μια βραδινή πτήση προς Μαλδίβες όπου το φυσικό είναι να θέλουν οι επιβάτες να κοιμηθούν πολύ σύντομα μετά την απογείωση. Το μόνο που μας παραξένεψε στην πτήση προς Μαλδίβες είναι ότι μας σέρβιραν πρώτα πρωινό και μετά μεσημεριανό λίγο πριν την προσγείωση. Θα περιμέναμε το αντίστροφο μια και η πτήση αναχωρούσε στις 2 το πρωί από Κων/πολη και έφτανε Μαλδίβες στις 12 το μεσημέρι. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα ευγενικό, εξυπηρετικό και ευέλικτο και δεν ακολούθησε ένα αυστηρό πρόγραμμα σερβιρίσματος αλλά μας επέτρεψε να πάρουμε μεσημεριανό ακόμα και αφού είχε τυπικά τελειώσει το σερβίρισμα και είχαμε μόλις μια ώρα για προσγείωση.

Και στις δυο πτήσεις μας σέρβιραν γευστικότατους χυμους πριν την απογείωση

Το μενού στην πτήση προς Κων/πολη

Όλα τα πιάτα μας σερβιρίστηκαν σε έναν δίσκο μια και η πτήση είναι πολύ μικρή

Το μενού στην πτήση προς Μαλδίβες

Το πρώτο πιάτο

Αυγά για κυρίως στις 3 το πρωί!

Το πρώτο πιάτο πριν την προσγείωση

Η μια επιλογή για κυρίως πριν την προσγείωση

Η άλλη επιλογή για κυρίως πριν την προσγείωση

Σύστημα Ψυχαγωγίας: Όλες οι θέσεις είναι εξοπλισμένες με μια μεγάλη οθόνη, υψηλής ευκρίνειας, η οποία ανταποκρινόταν τέλεια στις εντολές αφής αλλά διέθετε και ένα μικρό κοντρόλ δίπλα στη θέση. Όπως σχεδόν όλες οι εταιρείες πια, έτσι και η Turkish προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας από το οποίο ξεχωρίζουν τα 9 ζωντανά κανάλια, κάτι το οποίο δεν συναντάμε συχνά. Και στις δύο πτήσεις μας προσέφεραν διαφορετικά noise cancelling ακουστικά με το ζευγάρι στο Α330 να είναι αισθητά καλύτερο. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της εμπειρίας όμως ήταν το Wifi που διέθεταν και τα δύο αεροσκάφη, το οποίο μάλιστα ήταν δωρεάν για τους επιβάτες business class. Στα τεστ που κάναμε το ίντερνετ ήταν σταθερό και πολύ γρήγορο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμασταν στα 10.000 μέτρα!

777-300

Ζωντανή τηλεόραση!

Τα ακουστικά στο 777

Κόστος του Ίντερνετ για επιβάτες economy (το κόστος ήταν ίδιο και στα δυο αεροσκάφη)

Για επιβάτες business class το Ίντερνετ είναι δωρεάν βάζοντας απλά το όνομα και τη θέση σας

Η ταχύτητα του Ίντερνετ ήταν εντυπωσιακή και κυρίως, σταθερή!

Α330-300


Τα ακουστικά στο Α330 ήταν καλύτερα από αυτά του 777

Στο Α330 «πιάσαμε» ακόμα πιο εντυπωσιακές ταχύτητες Ίντερνετ!

Amenity Kit: Μας προσφέρθηκε amenity kit μόνο στην πτήση για Μαλδίβες το οποίο είναι το λογικό και αναμενόμενο μια και η άλλη πτήση είναι πολύ μικρή. Το (όμορφο και μεγάλο) νεσεσέρ είχε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης σε μια πτήση: οδοντόκρεμα/οδοντόβουρτσα, ενυδατική κρέμα προσώπου και χειλιών, κάλτσες, ωτοασπίδες, μάσκα ύπνου, χτένα και παντόφλες (σε ξεχωριστή συσκευασία).

Το amenity kit στην πτήση για Μαλδίβες

Και στα δυο αεροσκάφη οι τουαλέτες είχαν τα αγγλικά προϊόντα Molton Brown

No Comments