REVIEW: THAI AIRWAYS BUSINESS CLASS (A350 & 777-200)

Ύστερα από μια φανταστική διαμονή στη Σρι Λάνκα για 7 μέρες, έπρεπε κάπως ανάλογα να επιστρέψουμε και αεροπορικώς στην Ευρώπη! Αποφασίσαμε λοιπόν να (ξανά)δοκιμάσουμε την business class της Thai airways και ειδικά στο ολοκαίνουριο Α350! Πάμε να δούμε λοιπόν πώς ήταν η πτήση μας από Κολόμπο – Μπανγκόκ (με το 777-200) και μετά Μπανγκόκ-Φρανκφούρτη με το A350!


Γενική εντύπωση: Η εμπειρία στο Β777-200 ήταν αρκετά μέτρια και σίγουρα δεν θα την συνιστούσαμε, ειδικά για πολύωρες πτήσεις. Ωστόσο, το Α350 και η εμπειρία στο lounge της Μπανγκόκ μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω! Ήταν μια από τις πτήσεις που απλά δεν θες να τελειώσει: άνετη, μοντέρνα, λειτουργική θέση, φανταστικό φαγητό και άψογο σέρβις. Το μόνο που λίγο μας απογοήτευσε ήταν το ομολογουμένως πανάκριβο internet αλλά κατά τα άλλα η πτήση ήταν υποδειγματική.

Κράτηση: Για την επιστροφή μας από την Σρι Λάνκα είχαμε αρκετές επιλογές για εξαργύρωση (Swiss, Thai, Austrian, Turkish) αλλά τελικά αποφασίσαμε νε πετάξουμε με Thai γιατί είχαμε διαβάσει πολύ καλές κριτικές για την ανανεωμένη business class στο ολοκαίνουριο Α350. Δυστυχώς μια και εξαργυρώναμε μίλια της Aegean είχαμε την δυνατότητα μόνο ενός ενδιάμεσου σταθμού μέχρι 24 ώρες. Η διαδρομή λοιπόν που επιλέξαμε ήταν Κολόμπο-Μπανγκόκ-Φρανκφούρτη και κλείσαμε απλά ένα φθηνό εισιτήριο από Φρανκφούρτη για Αθήνα. Το σκέλος Μπανγκόκ-Φρανκφούρτη εκτελείτο από το Α350 ενώ για την μετάβαση από Κολόμπο προς Μπανγκόκ έπρεπε να «περιοριστούμε» στην παλαιού τύπου business class στο 777-200 (το 777-300ER έχει περίπου την ίδια θέση με το Α350). Το «έξυπνο» με την συγκεκριμένη εξαργύρωση είναι ότι επειδή η χώρα αναχώρησης μας ήταν η Σρι Λάνκα, χρειαστήκαμε μόλις 45.000 μίλια εξαργύρωσης και περίπου €140 (φόροι κτλ.). Αν είχαμε αρχίσει το ταξίδι μας στην Μπανγκόκ τότε θα χρειαζόμασταν 55.000 μια και η Ταϊλάνδη υπάγεται στην περιοχή «Άπω Ανατολή» της Aegean η οποία είναι πιο «ακριβή» σε μίλια από την «Εγγύς Ανατολή & Κεντρική Ασία» στην οποία ανήκει η Σρι Λάνκα.

Lounge: Η πτήση μας από το Κολόμπο προς την Μπανγκόκ ήταν σε ομολογουμένως «άγρια» ώρα μια και έφευγε στις 1.20 το πρωί και ύστερα από μόλις 3.5 ώρες πτήση προσγειωνόταν νωρίς τα ξημερώματα στην Μπανγκόκ. Εκεί θα είχαμε μια ανταπόκριση σχεδόν 6 ωρών οπότε ήταν σημαντικό να έχουμε πρόσβαση σε καλά lounge για να μπορέσουμε να «γεμίσουμε μπαταρίες» και να απολαύσουμε την 11 ωρών πτήση για Φρανκφούρτη! Ευτυχώς το αεροδρόμιο της Bangkok προσφέρει μια πληθώρα από εντυπωσιακά Star Alliance lounges. Φτάνοντας λοιπόν κάναμε πρώτα μια στάση στο lounge της Thai στο concourse D μια και παρείχε κρεβάτια για ύπνο (αν και τα κρεβάτια δεν ήταν πολύ αναπαυτικά, ούτε πρόσφεραν πολύ ιδιωτικότητα αλλά για ένα γρήγορο ύπνο ήταν οκ). Μετά μεταβήκαμε στο εντυπωσιακό, φουτουριστικό lounge της Eva Air για να κάνουμε ένα ωραιότατο ντους και να ξυπνήσουμε! Εν συνεχεία, πήγαμε στο lounge της Singapore airlines το οποίο πρόσφερε το καλύτερο φαγητό και καφέ! Για το τελείωμα όμως αφήσαμε το υπέροχο Royal Orchid Spa της Thai στο οποίο οι επιβάτες της Thai business class (Royal Silk class) μπορούν να κάνουν ένα 30λεπτο δωρεάν μασάζ (ποδιών ή λαιμού/ώμων) πριν την πτήση τους (οι First μπορούν να κάνουν μασάζ 60’!). Το μασάζ, ο χώρος και το σέρβις ήταν εκπληκτικό και πια πλήρως χαλαρωμένοι και ξεκούραστοι ήμασταν έτοιμοι για την πτήση μας. Με λίγα λόγια, 6 ώρες πέρασαν και ούτε που το καταλάβαμε…

 

Τα (ψιλοάβολα) κρεβάτια στο lounge της Thai

Το lounge της Eva Air στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Το lounge της Eva Air στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Ιδιωτικά ντους στο lounge της Eva Air

Amenities στα ιδιωτικά ντους της Eva Air

Το lounge της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Το lounge της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Το lounge της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Το lounge της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Το lounge της Singapore Airlines στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Το Royal Orchid Spa

Δωμάτιο μασάζ στο Royal Orchid Spa

Δωμάτιο μασάζ στο Royal Orchid Spa

Θέση: Η θέση στο Β777-200, που εκτελούσε την πτήση μας για Μπανγκόκ, ήταν η παλαιού τύπου θέση η οποία δυστυχώς δείχνει αρκετά «γερασμένη». Οι θέσεις είναι σε διαρρύθμιση 2x2x2 και διαθέτουν πολύ χώρο για τα πόδια αλλά δυστυχώς δεν έχουν πλήρη ανάκλιση (180 μοιρών) οπότε δεν είναι πολύ αναπαυτικές ως κρεβάτι. Για την πτήση μας των 3.5 ωρών ήταν μια χαρά και παραδόξως καταφέραμε να κοιμηθούμε σχεδόν σε όλη την πτήση αλλά σίγουρα δεν θα θέλαμε να έχουμε αυτή τη θέση σε μια μεγάλη πτήση. Η θέση στο Α350 ήταν απλά η μέρα με τη νύχτα! Οι θέσεις είναι σε διαρρύθμιση 1x2x1 και όλες προσφέρουν άμεση πρόσβαση στον διάδρομο. Όπως θα δείτε καλύτερα και στις παρακάτω φωτογραφίες οι μονές θέσεις πάνε εναλλάξ, μια δίπλα ακριβώς στο παράθυρο και η άλλη πιο κοντά στο διάδρομο. Αν ταξιδεύετε μόνος/μόνη τότε σίγουρα διαλέξτε μια μονή θέση στο εσωτερικό, δίπλα στο παράθυρο μια και προσφέρουν την περισσότερη ιδιωτικότητα. Οι θέσεις στη μέση επίσης πάνε εναλλάξ, δύο ακριβώς δίπλα-δίπλα και οι άλλες δύο ακριβώς δίπλα στο διάδρομο με αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αν ταξιδεύετε μαζί με κάποιον άλλο τότε η πρώτη επιλογή είναι η καλύτερη. Κατά τα άλλα όλες οι θέσεις είναι ακριβώς ίδιες και είναι πραγματικά φοβερά λειτουργικές και άνετες. Διαθέτουν πολύ αποθηκευτικό χώρο και διάφορες ρυθμίσεις για να βρείτε εύκολα το πιο αναπαυτικό σημείο ανάκλισης. Μας έδωσαν επίσης ένα μεγάλο μαξιλάρι το οποίο καθιστά την θέση ακόμα πιο άνετη. Ως κρεβάτι, η θέση ήταν επίσης αρκετά μαλακή και κυρίως με πολύ χώρο για τα πόδια μπροστά. Το μόνο μικρό μειονέκτημα είναι ότι για να βγείτε από τις θέσεις που βρίσκονται δίπλα στο παράθυρο ή από τις δυάδες που βρίσκονται κολλητά στο κέντρο, πρέπει να περάσετε από ένα σχετικά στενό πέρασμα. Γενικά όμως μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και είχαμε μια πολύ άνετη πτήση των 11 ωρών.

B777-200

Η θέση μας στο 777-200 αποκολλήθηκε σε κάποιο σημείο!

Το κοντρόλ χειρισμού στο 777

Η θέση ως κρεβάτι στο 777-200

Α350

Καλωσόρισμα

Μονή θέση από την πλευρά του διαδρόμου

Μονή θέση από την πλευρά του διαδρόμου με περισσότερη ιδιωτικότητα

Δυάδα (κολλητά) στο κέντρο

Δυάδα (με απόσταση) στο κέντρο

Η θέση ως κρεβάτι

Με αρκετό χώρο για τα πόδια

Σας δίνεται επίσης μεγάλο μαξιλάρι και πάπλωμα

Ατομική πρίζα στην κάθε θέση

Φαγητό/Σέρβις: Για τους λάτρεις του Ταϊλανδέζικου φαγητού, όπως είμαστε εμείς, η Thai προσφέρει μια μοναδική εμπειρία όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες. Στην πτήση για Μπανγκόκ δεν φάγαμε τίποτε γιατί προτιμήσαμε να κοιμηθούμε αλλά στην πτήση για Φρανκφούρτη απολαύσαμε μια πανδαισία από Ταϊλανδέζικα πιάτα! Η Thai συνήθως προσφέρει δύο ειδών μενού, ένα Ταϊλανδέζικο και ένα «Δυτικό» με πιο κλασσικά πιάτα. Εμείς φυσικά διαλέξαμε το πρώτο τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο γεύμα και δεν το μετανιώσαμε. Στο Ταϊλανδέζικο μενού σερβίρονται πολλά μικρά πιάτα σε ένα δίσκο οπότε σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσετε διάφορες, ενδιαφέρουσες γεύσεις. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν όλα εξαιρετικά, με όμορφη παρουσίαση και έντονες, «δυνατές» Ταϊλανδέζικες γεύσεις. Ενδιάμεσα των γευμάτων απολαύσαμε επίσης ωραίο καφέ Illy καθώς και σαμπάνια Veuve Clicquot. Δεν δοκιμάσαμε κάποιο από τα κρασιά μια και γενικά αποφεύγουμε το αλκοόλ στις πτήσεις αλλά η λίστα φαινόταν επαρκέστατη.

Η λίστα με τα ποτά στο 777

Το μενού στο 777 (που δεν δοκιμάσαμε)

Η λίστα με τα ποτά στο Α350

Η λίστα με τα ποτά στο Α350

Καφές και τσάι στο Α350

Πρώτο γεύμα στο Α350

Δεύτερο γεύμα στο Α350

Κρύα πετσέτα και νερό πριν το γεύμα

Πρώτο γεύμα

Δεύτερο γεύμα

Καφές και γλυκό

Σύστημα Ψυχαγωγίας: Στο Α350, όλες οι θέσεις διαθέτουν μια μεγάλη, υψηλής ευκρίνειας οθόνη η οποία είναι αφής αλλά ελέγχεται και μέσω ενός κοντρόλ δίπλα στη θέση. Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας ήταν τεράστιο, με καινούριες καθώς και κλασσικές ταινίες, σειρές κτλ. Απολαύσαμε έτσι 3 ταινίες χρησιμοποιώντας ωστόσο τα δικά μας noise-cancelling Bose Quietcomfort 35 ακουστικά μια και αυτά που μας έδωσαν στην πτήση δεν μας «γέμισαν το μάτι». Η Thai επίσης προσφέρει Wifi στο A350 το οποίο όμως ήταν αρκετά ακριβό, ειδικά επειδή δεν ήταν απεριόριστο όπως σε άλλες εταιρείες (π.χ. στην πτήση μας με την Turkish) οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να το ξεχάσετε ανοιχτό και έτσι να χάσετε όλα τα MB σας. Αυτό ήταν ίσως το μόνο απογοητευτικό κομμάτι της όλης εμπειρίας.

B777-200

Η τηλεόραση στο 777-200

Α350

Η οθόνη στο Α350 με δύο θύρες USB

Κοντρόλ χειρισμού στη θέση

Τα ακουστικά (ίδια και στα δύο αεροσκάφη) δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο

Το ίντερνετ ήταν υπερβολικά ακριβό!

Amenity Kit: Μας προσφέρθηκε πλήρες amenity kit στην πτήση για Φρανκφούρτη το οποίο περιείχε τα βασικά (οδοντόκρεμα/οδοντόβουρτσα, στοματικό διάλυμα, ενυδατική κρέμα, κάλτσες, ωτοασπίδες, μάσκα ύπνου, χτένα και παντόφλες) χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Στην μικρή πτήση για Μπανγκόκ δεν μας προσφέρθηκε amenity kit αλλά ζητήσαμε από το πλήρωμα να μας δώσει ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου.

Ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου στην business class του 777-200

Amenity kit στην business class του Α350

No Comments